zaNGLES

Hoe werkt de les?

Ik geef singer-songwriterles, met de focus op zang. Plezier en flexibiliteit staan bij mij voorop. Elke leerling is uniek en heeft andere leerdoelen en behoeftes. Daarom gebruik ik geen vaste lesmethode maar geef ik lessen op maat. Jij vertelt mij wat je graag zou willen leren en dan help ik je zo gericht mogelijk dat te bereiken.

Waarom geef ik les?

Dit kan ik het beste uitleggen aan de hand van een korte anekdote.

Ik begon net aan mijn tweede jaar aan het conservatorium in Enschede. Vrijdagochtend, zangtechniekles. Er was een nieuwe docent. Hij vertelde ons: “Bereid voor de volgende les een liedje voor dat je nog niet kan zingen. Ik ga ervoor zorgen dat je het na de les wel kan.”

Als je bij mij op les komt zul je merken dat ik wel van een uitdaging houd en dat ik ook graag anderen uitdaag. Zodoende viel mijn keuze op The Show Must Go On van Queen. Een buitengewoon pittig stuk om te zingen vanwege de hoogte, de sound en de emotie.

Vrijdagochtend om kwart voor 11 liep ik het zanglokaal in. Twee uur later kwam ik bezweet en met het gevoel dat ik de hele wereld aan kon het lokaal weer uit. Het was ons samen gelukt.

Dat gevoel van onoverwinnelijkheid, van eindeloze mogelijkheden. Dat gevoel dat ik toen met mijn docent heb gedeeld. Dat wil ik nu op mijn beurt met mijn leerlingen delen. Ik vind niets mooier dan de twinkelende ogen van een leerling wanneer je samen grenzen aan het verleggen bent.

Over de lessen

Mijn lessen zijn het meest geschikt voor mensen die twee of meer van de onderstaande disciplines willen combineren. Je kiest zelf welke combinaties jij wilt. Je hoeft geen singer-songwriter te zijn of te willen worden. Je mag ook op les komen voor bijvoorbeeld alleen zang en performance. Of voor piano en muziektheorie.

Voor wie?

Ik geef les aan mensen van alle leeftijden en niveaus. Zin om aan de slag te gaan is alles wat je nodig hebt!

Geïnteresseerd? Stuur me een bericht!

Leslocatie

Fysieke zangles geef ik op het moment exclusief bij Novae Popschool in Ede. Digitaal les via Skype of Zoom is ook mogelijk. Wil je les van me? Stuur me dan een bericht.