Zangles

Verbeter je zangskills | krijg meer zelfvertrouwen | krijg nog meer plezier in he zingen

Hoe werkt het?

We beginnen met een gratis proefles. Die gebruiken we om te kijken of er een klik is. En om te bepalen of en hoe ik je verder kan helpen.

De lessen beginnen met de vraag: hoe kan ik je helpen? Jij bepaalt zelf wat je wil leren. Geen vast lesprogramma met saaie oefeningen en onderwerpen die je toch niet interesseren. Vaak bestaat een les uit het zingen van een liedje en de problemen die we daarin vinden samen oplossen.

Zingen is leuk. Ik zorg ervoor dat mijn zanglessen dat ook zijn. Zelfs als je een professionele zanger bent of wil worden staat lol voorop. Want als je plezier hebt in het zingen, zing je meer, en groei je sneller.

inhoud van de lessen

In je les ben ik van jou. Jij kiest wat jij wil leren. We kunnen werken aan een lied. We kunnen ook werken aan een bepaalde techniek, je bereik, gezond zingen, zelfvertrouwen, met emotie zingen, improvisatie, harmonieën, voorbereiding voor een auditie of een optreden etc.

Ik heb een overzicht met onderwerpen waar we het over kunnen hebben. Daar kun je altijd inspiratie uit halen en een onderwerp van kiezen. 

Een voorbeeld: mijn ABC Voice Model. Een hulpmiddel om zelf je zanguitdagingen op te kunnen lossen en zo je bereik, controle, techniek en sound te verbeteren.

Naast met je zang kan ik je ook helpen met: songwriting, jezelf begeleiden op gitaar of piano, home recording, muziektheorie, stemacteren etc. U vraagt, wij draaien 🙂

|

Wie coach ik?

Ik coach gemotiveerde vocalisten van alle niveaus. Leeftijdsgrens is in principe 14+. Ik coach in een heleboel stijlen, maar als je alleen klassiek of zware rock/metal wil zingen zijn er betere coaches te vinden.

Het maakt me niet uit op welk niveau je begint. Maar ik geef wel om je motivatie. Ik ga je uitdagen. Veel. Ik ga je uit je comfortzone trekken. Ik ga je tools geven om thuis aan de slag te gaan. Daardoor ga je razendsnel groeien. Maar daar moet je wel zin in hebben en wat tijd en energie in willen stoppen. Er is geen magische pil voor een direct betere zangstem. 

Dat gezegd hebbende. Mijn ABC Voice Model voelt soms wel zo. Omdat het direct resultaten kan geven.

Waarom coach ik?

Dit kan ik het beste uitleggen aan de hand van een korte anekdote.

Ik begon net aan mijn tweede jaar aan het conservatorium in Enschede. Vrijdagochtend, zangtechniekles. Er was een nieuwe docent. Hij vertelde ons: “Bereid voor de volgende les een liedje voor dat je nog niet kan zingen. Ik ga ervoor zorgen dat je het na de les wel kan.”

Als je bij mij op les komt zul je merken dat ik wel van een uitdaging houd en dat ik ook graag anderen uitdaag. Zodoende viel mijn keuze op The Show Must Go On van Queen. Een buitengewoon pittig stuk om te zingen vanwege de hoogte, de sound en de emotie.

Vrijdagochtend om kwart voor 11 liep ik het zanglokaal in. Twee uur later kwam ik bezweet en met het gevoel dat ik de hele wereld aan kon het lokaal weer uit. Het was ons samen gelukt.

Dat gevoel van onoverwinnelijkheid, van eindeloze mogelijkheden. Dat gevoel dat ik toen met mijn docent heb gedeeld. Dat wil ik nu op mijn beurt met mijn leerlingen delen. Ik vind niets mooier dan de twinkelende ogen van een leerling wanneer je samen grenzen aan het verleggen bent.

demo Opnemen

Mijn zangstudio is ook een audio en video studio. We kunnen je les dus ook gebruiken om een demo op te nemen met professionele audio en video.

Je betaalt hiervoor een dubbel lestarief, omdat ik na afloop de audio en video nog moet editen en mixen.

Meer info over de gang van zaken vind je op bobsmeenk.nl/zangdemo.

online community

Ik host een online community voor zangers van over de hele wereld: Singer Society. Hier kun je 24/7 terecht om je vragen te stellen en feedback te vragen. Ook vind je er een hele reeks cursussen.

Locatie

De lessen kunnen online of in mijn zangstudio in Elst (UT). In overleg kan ik ook naar jou toekomen. Denk aan: coaching bij een optreden, studiosessie, bandrepetitie of een workshop.

Binnen een straal van 20 minuten rijden van Elst (UT): zangles in Rhenen, Veenendaal, Amerongen, Wageningen, Leersum, Wijk bij Duurstede, Doorn, Opheusden, Kesteren, Ochten, Opheusden, Dodewaard.

Ervaringen

hier word ik blij van

Bob, jouw enthousiasme is zo aanstekelijk. Daar word ik blij van. Ik was bezig met Fernando van Abba. En dankzij de TT-OKE methode had ik geen probleem met de hoge noten.

Ina

nieuwe wereld

Hoewel ik altijd veel gezongen heb (op mezelf en in een koor) heb ik nooit aangeleerd gekregen hoe ik mijn stem het best kan gebruiken. Bob weet echt superveel over stemgebruik tijdens het zingen en gaf me handige tools mee om mijn stem écht te gaan ontdekken. Het is letterlijk een volledig nieuwe wereld die voor me opengaat and I’m loving the journey so far, so thanks Bob!

Lise

hoofdpijn van hoge noten

Ik vind zingen leuk maar weet helemaal niets van zangtechniek. Daarom kostten vooral hogere noten mij veel inspanning en zelfs hoofdpijn. Bobs praktische uitleg en oefeningen over ademsteun zorgden er meteen voor dat ik die hogere noten met meer gemak haal.

Eric

meer plezier en zelfvertrouwen

“Bob heeft me geholpen om in de volle breedte mijn stem te ontdekken. Hierdoor kan ik vrijer zingen, zijn er veel meer nummers binnen mijn bereik gekomen, en heb ik veel meer plezier en zelfvertrouwen gekregen. Zowel de online lessen als de individuele begeleiding zijn erg prettig. Bedankt Bob!

Niek

lange noten zuiver zingen

“Uitleg over ademsteun heeft mij geholpen om lange noten zuiver te zingen. Hier ben ik super blij mee. En mijn vragen (in de community) zijn allemaal in korte tijd beantwoord.

René

obstakels overwinnen

“Bob is een geweldige leraar, begeesterd en kundig brengt hij je verder in je zingen. Hij heeft daarbij oog voor die ontzettend herkenbare obstakels, en maakt dat je ze kunt gaan overwinnen, en dat met plezier. Mijn stem vaart er al een poosje wel bij, ik ervaar echt meer ruimte om me te laten horen, meer te ontdekken in mijn zingen. Zijn lessen zijn echt een aanrader!”

Willemien

zing vrijer en met meer ontspanning

“Bob heeft mij geholpen om vrijer en met meer ontspanning te zingen. Het is tof om te merken dat je met een aantal waardevolle tips je stembereik kunt vergroten zonder te knijpen! Een van mijn belangrijkste doelen was om meerstemmig te leren zingen door de tweede stem makkelijker te vinden en vast te houden. Daar heeft Bob mij ontzettend goed mee geholpen met korte, duidelijke instructie en oefeningen. Daarnaast is Bobs enthousiasme Bob erg aanstekelijk, waardoor het elke keer weer leuk is om aan de slag te gaan!

Sem

meteen verbetering

De uitleg over de werking en toepassing van ademsteun maakt dat ik die nu bewuster kan inzetten. Het lukt me nu soms om iets met mijn borststem te zingen waar ik eerder over moest stappen naar de kopstem. Dus dat is winst. Super!
En het is tof om te zien dat iemand die in de livestream zijn vraag durft te stellen, en zich kwetsbaar durft te maken door te zingen, met jouw instructies meteen verbetering bemerkt. Heel leerzaam en ook drempel verlagend.

Edieth

snel een succeservaring

Bob heeft veel theoretische kennis en vertaalt dit op een laagdrempelige, duidelijke manier naar de praktijk. Als leerling heb je daardoor snel een succeservaring – nieuwe dingen ‘lukken’ opeens en je begrijpt ook nog waarom. Daarnaast is Bob bemoedigend en hij neemt je echt serieus. Dat zorgt voor een ontspannen en veilige sfeer waardoor je makkelijk vrijuit durft te gaan.

Sanne

stapsgewijs

Bob weet je stapsgewijs mee te nemen in het zangproces! Zijn instructies zijn duidelijk en toegankelijk, voor zowel beginners als mensen die al wat meer ervaring hebben! Hij begeleidt je in kleine stappen van een goede voorbereiding naar het zingen van een heel nummer (op een gecontroleerde manier). Dit zorgt ervoor dat ik weet hoe ik moet beginnen met oefenen. Zeker aan te raden!

Mees

privé les tarieven

andere wensen?

De bovenstaande tarieven zijn voor mijn meest populaire lesvormen. Heb je andere wensen? Wil je langer of korter les? Groepsles? Coaching op locatie? E-mail je wensen naar info@bobsmeenk.nl.

boek een gratis proefles!

boek gratis proefles of vraag me om meer informatie

Of mail naar: info@bobsmeenk.nl

algemene voorwaarden zangles

Annuleren: je kunt een losse les tot 48 uur van te voren afzeggen of verplaatsen. Een vaste wekelijkse of tweewekelijkse les kun je niet afzeggen of verplaatsen.

Betaling: voor periodieke lessen ontvang je maandelijks een factuur met daarop de ingeplande lessen van de afgelopen maand.

Vakanties: In de (basis)schoolvakanties van regio midden en op nationale feestdagen geef ik geen les, tenzij we dit expliciet anders afspreken.

Afwezigheid docent: als ik afwezig ben communiceer ik dit zo tijdig mogelijk. We kijken of de les kunnen inhalen. Zo niet, breng ik de les niet in rekening.

Afwezigheid leerling: Kun je niet komen door ziekte of een andere reden, dan is het in principe niet mogelijk om je les te verplaatsen. De les wordt wel in rekening gebracht. We kunnen de les wel online doen.

Aansprakelijkheid: Ik ben niet aansprakelijk voor het kwijtraken van, of schade aan eigendommen, verwondingen/blessures van jou. Door jou veroorzaakte schade is verhaalbaar op grond van de wettelijke aansprakelijkheid.

Privacy: Ik gebruik je gegevens (naam, mailadres en telefoonnummer) alleen voor communicatie omtrent de lessen. Ik verwijder je gegevens na het beëindigen van onze overeenkomst.