stemacteerLES

Hoe kan ik je helpen?

Die vraag staat in al mijn lessen centraal. En van daaruit beginnen we. Ik geef stemacteerles in de breedste zin van het woord. Dat betekent dat ik je kan helpen met algemene stemacteerskills, met klanten krijgen, demo’s maken, dirigeren etc. U vraagt, wij Bob draaien.

Waarom geef ik les?

Dit kan ik het beste uitleggen aan de hand van een korte anekdote. Deze gaat weliswaar over zingen, maar is zeker ook op stemacteren van toepassing.

Ik begon net aan mijn tweede jaar aan het conservatorium in Enschede. Vrijdagochtend, zangtechniekles. Er was een nieuwe docent. Hij vertelde ons: “Bereid voor de volgende les een liedje voor dat je nog niet kan zingen. Ik ga ervoor zorgen dat je het na de les wel kan.”

Als je bij mij op les komt zul je merken dat ik wel van een uitdaging houd en dat ik ook graag anderen uitdaag. Zodoende viel mijn keuze op The Show Must Go On van Queen. Een buitengewoon pittig stuk om te zingen vanwege de hoogte, de sound en de emotie.

Vrijdagochtend om kwart voor 11 liep ik het zanglokaal in. Twee uur later kwam ik bezweet en met het gevoel dat ik de hele wereld aan kon het lokaal weer uit. Het was ons samen gelukt.

Dat gevoel van onoverwinnelijkheid, van eindeloze mogelijkheden. Dat gevoel dat ik toen met mijn docent heb gedeeld. Dat wil ik nu op mijn beurt met mijn leerlingen delen. Ik vind niets mooier dan de twinkelende ogen van een leerling wanneer je samen grenzen aan het verleggen bent.

Stemacteerles kado geven

Ken je iemand die helemaal gek is van (animatie)films? Die het misschien wel heel erg leuk zou vinden om voor een dagje in de huid van Simba, Elsa of Harry Potter te kruipen? Geef ze een stemacteerles kado. Na afloop krijg je een video mee naar huis met jouw stem onder jouw favoriete film.

Kijk hier naar een voorbeeld van een mogelijk resultaat.

Leslocatie

Fysieke les is mogelijk in Elst UT (bij Veenendaal). Een andere optie is digitaal les via bijvoorbeeld Zoom of Skype. Wil je les? Stuur me dan een bericht!